Direktlänk till inlägg 4 januari 2009

Hur gör man lumpen i Azeroth?

Av Maglin - 4 januari 2009 11:38

Det finns många konflikter i Azeroth. Naturligtvis finns kriget mot Lich King i senaste expansionen, men även ”små” konflikter som Defias uppror mot Stormwind. Det är här det lustiga börjar. I Elwynn Forrest alldeles utanför staden Stormwind finns flera läger med Defias soldater, eller stråtrövare kanske är en mer korrekt benämning. Dessa har den gigantiska nivån av 5. Självklart måste det vara så för att varje nybliven karaktär ska ha chans att göra något åt det.

Logiken är dock rätt intressant. ”Hörrni grabbar, det är en massa busar i skogen, har vi några låglvls att skicka dit så de kan dö?” Vore det inte bättre att skicka dit en lvl 70 för att få slut på eländet en gång för alla, egentligen? Detta i sin tur leder ju till att ju närmare lede fi kommer huvudstaden, desto lägre nivå är det på soldaterna som försvarar. I alla fall ända till man kommer in i själva staden. Är det ett trick svenska försvaret skulle ta efter? I Södertälje lägger vi en massa nyutbildade, gärna med Mauser, så placerar vi våra Spetznaz inne i Stockholm. I samma vända måste vi komma ihåg att eliten ska placeras, tja inte vet jag, på Gotland kanske? 


Enda andra sättet att få spöa våra sedan länge edsvurna fiender är i battlegrounds. Det får man göra oavsett om det är vapenvila eller inte.

Vilka skulle fienderna då vara? Norge? Jag vet inte. Vi måste komma ihåg att medan Azerothiterna slåss mot Lich King, mot Burning Crusade, mot Defias, mot Onyxia å alla andra så är det fortfarande norrmännen, jag menar the Horde, som är ursprungsfienden.

I alla fall skulle det vara lätt att lösa logistiken, det är bara att kliva in i en portal antingen i Stockholm eller i Oslo beroende på vilken sida man tillhör, så ploppar man ut på slagfältet.


Låt oss ta en närmare titt på slagfältet...

Om det mot förmodan skulle vara någon form av organisation, skulle den antagligen se ut så här. Längst fram står Krigare, Paladiner, Feraldruider och nu för tiden även Dödsriddare och skriker okvädesord åt lede fi för att de ska slå på dem och inte på alla lönnmördare, fury-krigare, retribution-paladiner och enchansement-shamaner i led 2 och alla trollkarlar, jägare, elemental-shamaner och warlocks i rad 3. Framför allt får inte lede fi slå på prästerna, Holy-paladinerna och restoration-druiderna i led 4.  Observera att inget kavalleri förekommer. Ty att slåss till häst går bara inte.

I varje led finns det dessutom någon som dansar, någon som hoppar, någon som glömt ammunition och någon som strax är tillbaka, de ska bara äta.


Kan ni se slaget framför er? Först skriker/skjuter krigare medan paladinerna kastar sin sköld. Fienden börjar röra sig framåt, utom deras trollkarlar förstås. Nu börjar led 3 av våra tappra hjältar slänga sina trollformler så att lede fi förvandlas till får/grisar/pingviner och allt vad det nu är. De som inte blir djur en stund når nu fram till vårt främsta led. Nu skriker våra krigare ännu mer, och använder bara slag som är extra elaka, för att fi ska slå på dem och inte någon annan. De har ju en massa rustning våra kämpar i främsta ledet. Under tiden har klänningsbärarna i led tre börjat kasta trollformler som gör att fiendens trollkarlar inte kan kasta sina trollformler. Detta innebär att fi gör nåt så dumt som att springa framåt för att slå med en käpp på våra plåtnissar. Nu börjar det blir en röra på slagfältet, och det är väl det enda hittills som stämmer med verkligheten. Runt varje fiende som står och slår med sin käpp finns nu minst tre av våra lämpar. Det är krigare som fortsätter skrika för att fi ska vara argast på honom. Det är lönnmördaren som står och hugger klänningen i ryggen, det är dessutom en tämjd tiger eller en sköldpadda eller nåt annat djur som vår jägare skickat fram. Bakom dem står en trollkarl och lobbar eldbollar för, så att säga, brinnande livet. Led fyra då? Jo, de står och kastar läkande trollformler på krigaren. Detta gör så klart lede fi arg på läkaren, så krigaren måste skrika ännu hemskare okvädesord.


Sett från åskådarplats, eller från ÖBs kontor, skulle det låta ungefär så här; Ok, Grupp 1, Pulla! (Nej, det är inte snusk, och han kallar inte krigaren för sötnos), Morfa, morfa nu!! Låter fortsättningen. Silence! Silence! Heal me! Det sista är krigaren i främsta ledet som ropar, när klänningen med käppen fått banka en stund.


Skulle det bli som så att lede fi lyckas bryta igenom, så kan ni ju glömma att det kommer en order om reträtt. ÖB slänger sig genast på telefonen och ringer upp ansvarig rädledare, jag menar general och skriker något i stil med WTF?!?! NOOB!! LOL L2P!! medan lede fi invaderar vårt avlånga land.


Tack och lov hade någon shaman med sig en Ankh och kan återuppliva sig själv, för att sedan återuppväcka de andra. Något som tidigare bara var norrmännen, jag menar horde, förunnat. Så medan lede fi festar om i Stockholm, buffar svensken upp och förbereder sitt motanfall.

 
 
Ingen bild

Britt

5 januari 2009 18:08

Det roligaste jag läst på länge;)
I varje fall den här meningen:)
Tack för den:)

I varje led finns det dessutom någon som dansar, någon som hoppar, någon som glömt ammunition och någon som strax är tillbaka, de ska bara äta

 
ProfBaltazar

ProfBaltazar

6 januari 2009 13:42

asgarv
Mycket roligt =)

funderar dock fortfarande hur en pacifist eller vapenvägrare ska bära sig åt för att komma till lvl 80 i Azeroth ... men det är väl en annan historia

http://blogg.profbaltazar.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maglin - 20 januari 2009 19:24

Hejfolket. Ska prova på wordpress ett tag, välkomna dit =)   Nu blev det inte så.....   http://maglin.blogg.se/   Är stället ni ska kika på =) ...

Av Maglin - 20 januari 2009 02:54

Dagen blev till slut rätt bra, trots bara 30 minuters sömn inatt. Fick ju gott om tid att göra mig i ordning i morse iaf. Så gott om tid att jag glömde boken jag skulle läsa på bussen. Fick lov att köpa mig en tidtabell för att ha NÅT att vila ögonen...

Av Maglin - 14 januari 2009 11:50

Snart är det dags för vardag igen, nästa vecka börjar skolan. Folk säger det är skönt när det blir vardag igen. Jag ser verkligen fram emot 13 timmars arbetsdag, lärare som berättar hur långt efter vi ligger men inte kan sätta fart själva, klasskompi...

Av Maglin - 26 december 2008 12:27

Nu är julen slut, tack å lov. Allt blev väl så blärtigt som jag trodde ungefär. God mat hos morsan iaf, som vanligt =) Juldagen skulle vi ha spelat spel med T&P, men det blev inställt. Jag blev tvungen att vara nykter ännu en dag, ska råda bot på det...

Av Maglin - 21 december 2008 09:56

Ovido - Quiz & Flashcards